Hakim ve Cumhuriyet Savcıları İçin Gerekli Belgeler

HAKİM VE CUMHURİYET SAVCILARI İÇİN
NOTERLİK STAJINDAN BAĞIŞIKLI OLARAK
"NOTERLİK BELGESİ"ALMAK İSTEYENLERİN
VERECEKLERİ BELGELER

 

Noterlik belgesi için müracaatta bulunan ilgililerin aşağıda istenilen belgeleri eksiksiz olarak başvuru dilekçelerine eklemeleri gerekmektedir. Aksi halde başvuruları kabul edilmeyip değerlendirilmeyecektir. Bu hususun dikkate alınarak başvuruda bulunulması konusunda gerekli özen ve dikkatin gösterilmesi önemle duyurulur.

1. Nüfus cüzdanı fotokopisi. (e-devletten alınabilir)

2. 1512 Noterlik Kanununun 7. Maddesinin 6,7,8,9,10 ve 11. bentlerindeki yasakların kendisinde bulunmadığına dair ekli örneğe
uygun olarak düzenleyip ilgilisince imzalanmış BEYANNAME

3. 4 adet (4x6) ebadında mutlaka renkli, cübbesiz, vesikalık fotoğraf.

4. İdari Yargı Hakim ve Savcıları için Hukuk Fakültesi diploma ve çıkış belgesinin bir sureti (ilgili fakülte veya noter onaylı)

5. Noterlik Belgesi verilmesi istemini kapsayan ve Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğüne hitaben yazılmış imzalı DİLEKÇE.

6. Hakkında soruşturma, kovuşturma ya da disiplin cezası olup olmadığına ilişkin belge ile sicil özeti (Belgenin disiplin cezası olup olmadığı ibaresini mutlaka içermesi gerekmektedir.)


2. ve 5. maddelerde bahsi geçen dilekçe ve beyannameyi indirmek için tıklayınız.